fbpx
FAQ

Corona Update

Corona algemeen

Muziekfeest van het Jaar gaat definitief door! Alle lichten staan op groen en wij kunnen niet wachten om jullie te mogen ontvangen in de Ziggo Dome. We zijn echter verplicht om ons te houden aan het overheidsbeleid om open te gaan. Zonder QR-code + geldig legitimatiebewijs kunnen wij je geen toegang verlenen tot het evenement. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Blijven mijn tickets geldig voor de nieuwe editie?

Ja, de tickets blijven geldig. Tickets voor zaterdag 19 december 2020 worden automatisch omgezet naar tickets voor zaterdag 11 december 2021.


Algemeen

Wat?

Muziekfeest van het Jaar keert op 10 & 11 december 2021 terug in de Ziggo Dome voor alweer de vierde editie. Beleef een avond vol spectaculaire optredens en muzikale verrassingen onder begeleiding van een orkest!

Waar?

Ziggo Dome, Amsterdam.

Wanneer?

Muziekfeest van het Jaar, een symfonische avond vindt plaats op 10 & 11 december 2021 van 20:15 tot 23:00. De deuren zijn geopend vanaf 18:30.

Arrangementen

Voor grote groepen kan er iets speciaal gedaan worden (VIP arrangement). Kijk hier voor het Muziekfeest van het Jaar arrangement.

Opnames

Er worden tijdens het evenement TV opnames gemaakt voor de Oud en Nieuw special van de AVRO TROS op NPO 3. Deze opnames zullen op oudjaarsavond worden uitgezonden.


Vervoer

Fiets

Op het voorplein van Woonmall Villa ArenA en bij station Amsterdam Bijlmer ArenA kun je de fiets stallen. De laatstgenoemde is een zelfservice stalling, toegankelijk van een kwartier voor de eerste tot en met een kwartier na de laatste trein. Op station Amsterdam Bijlmer ArenA kun je trouwens ook een OV-fiets huren, mocht je met de trein, metro of bus komen en alleen het laatste stukje willen fietsen.

Metro

Met de metro stap je uit bij metrostation Bijlmer ArenA, op loopafstand van de Ziggo Dome.

Bus

Met stads- en streekbus is de Ziggo Dome goed bereikbaar. Verder rijden er zowel overdag als ‘s nachts van R-Net tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer Arena.

Trein

In de buurt van de Ziggo Dome liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity’s als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations.

Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Auto

Kom je met de auto naar de Ziggo Dome? Vanaf de snelweg bent je er zo, en de omgeving biedt een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. Daarnaast kun je gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam. Ziggo Dome ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens “ArenAPoort” en de aanwijzingen op de verkeersborden.


Kaarten

Fan Guarantee

Met Fan Guarantee kan je je ticket annuleren of upgraden. Tickets zijn tot 24 uur na je bestelling te annuleren (dit is niet mogelijk wanneer het event binnen twee weken na de boeking plaatsvindt). Wanneer je na aanschaf van je tickets toch betere plaatsen vindt, kun je voor 7,50 extra tot twee weken voor het event je tickets upgraden.

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop voor het Muziekfeest van het jaar 2021 is al gestart. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten voor het Muziekfeest van het jaar zijn online te koop via Ticketmaster.nl en telefonisch via 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Verder zijn er kaarten te koop via de webshop van de Avro Tros. Let op kaarten via de Avro Tros zijn alleen te koop met een lidmaatschap.

Naast de reguliere kaarten zijn er ook collectortickets beschikbaar. Zie hier meer informatie over deze speciale tickets.

Moet ik mijn kaartjes printen of kan dit ook op mijn telefoon?

Het kan zowel op papier als op je telefoon. Zorg wel dat je de tickets op je telefoon bewaart en de telefoon goed opgeladen is.

Rolstoelplaatsen bestellen

Als je in een rolstoel zit kan je een rolstoelkaartje kopen. Er zijn per show een beperkt aantal rolstoel- en begeleidersplaatsen beschikbaar. Iedere rolstoeler moet minimaal één en mag meerdere begeleiders meenemen. Deze heeft een begeleiderkaartje nodig. Helaas hebben we niet de mogelijkheid rolstoelbezitters zonder geldige rolstoelkaart binnen te laten.

Ik ben ziek/ik kan niet komen. Wat nu?

Bij de aankoop van je kaartje kan je bij Ticketmaster een annuleringsverzekering afsluiten. Lees wel goed de algemene voorwaarden wanneer je gebruik maakt van deze verzekering.

Overige vragen over tickets

Heb je verder vragen over tickets? Bekijk eerst goed onze FAQ. Anders kun je altijd contact opnemen via www.ticketmaster.nl/klantenservice of 0900-3001255 (lokaal tarief). Via dit nummer of deze link kunnen geen tickets worden gekocht.

Nieuw! Stel ons je vraag over je gekochte tickets via Whatsapp op +31 6 4343 90 90 of klik hier.


Huisregels

Huisregels Ziggo Dome

Meer informatie over de huisregels van de Ziggo Dome vind je op www.ziggodome.nl/info/huisregels

Is er een minimumleeftijd?

Er is geen minimumleeftijd verbonden aan het evenement, alle leeftijden zijn welkom. Wel raden wij aan om bij kinderen onder de zestien jaar een begeleider mee te nemen.

Kan ik met mijn rolstoel het terrein op?

Iedereen is welkom bij het Muziekfeest van het jaar. Daarom vinden wij het belangrijk dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is. Naast de speciale voorzieningen staan beveiligings- en servicemedewerkers klaar om bezoekers te assisteren, informatie te geven of naar hun stoel te brengen.

Voor een overzicht van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Ziggo Dome voor bezoekers met een lichamelijke beperking, kunt u hier kijken.

Alcohol en roken?

In de Ziggo Dome mag niet worden gerookt met uitzondering van de aangegeven rookruimtes. Alcohol wordt alleen geschonken aan personen boven de 18. Meer informatie over de huisregels van de Ziggo Dome vind je op www.ziggodome.nl/info/huisregels


Het terrein

Zijn er lockers aanwezig?

Naast de garderobes beschikt de Ziggo Dome over zes lockerruimtes met kluisjes. De afmeting van een kluisje is 50 x 23,5 x 25,5 cm. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het Ziggo Dome kluisjesregelement. Deze zijn hier te vinden.

Wat is het betaalmiddel op het evenement?

Consumptiemunten zijn hét betaalmiddel voor consumpties in Ziggo Dome. Je haalt ze bij een van de muntautomaten die op elke verdieping aanwezig zijn of bij de servicebalies op de begane grond. Munten over? Geen probleem, want je kunt ze na afloop inwisselen aan een van de servicebalies. De muntautomaten accepteren: Maestro, Visa, Mastercard en contant geld in de vorm van bankbiljetten.


Pers en publiciteit

Persaanvraag indienen?

Persaanvragen kunnen worden ingediend bij Susanne van der Klugt: pers@avrotros.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Op basis hiervan wordt in de weken voorafgaand aan het festival een selectie gemaakt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.